Kotilinkki | Kiinteistönvälitys

Kotilinkki

on valtakunnallinen kiinteistönvälityspalvelu. Verkkotoimeksiannon ansiosta saat asuntosi myyntiin helposti, nopeasti ja luotettavasti. Kotilinkki on tehokasta ja tuloksellista asuntokauppaa – edullisesti!

Nettitoimeksiannon edut

Nettitoimeksianto on nopea ja edullinen tapa saada asunto myyntiin. Kulut, kuten ajomatkat ja paperiset asiakirjat, vähenevät huomattavasti. Voit myydä asunnon, vaikka oleskelisit toisella paikkakunnalla tai jos kyseessä on vaikkapa kuolinpesän myynti, jolloin myyjiä on useita. Verkkopankkitunnuksilla allekirjoitettava toimeksianto ei edellytä edes asunnolla käyntiä, joten asunnon voi myydä jopa tapaamatta välittäjää tai muita myyjiä.

Miten myynti etenee?

Tehtyäsi toimeksiantosopimuksen sähköisesti saat sähköpostiisi kotimyyntiasiakirjan ja peruutusohjeen. Kahden arkipäivän kuluessa Kotilinkin alueellinen välittäjä ottaa yhteyttä ja sopii avainten luovutuksesta, kohteen valokuvauksesta ja jatkosta. Vastaava välittäjä huolehtii puolestasi asunnon myyntiin laittamisesta, eli kohteen tietojen keruusta, asiakirjojen hankinnasta, markkinoinnista, kohteen esittelyistä, raportoinnista ja kaupanteosta – siis koko projektista. Tehtyäsi sopimuksen sinulla on oikeus perua toimeksianto 14 vrk:n sisällä toimeksiannon vahvistamisesta.

Toimeksiannon ehdot

Jos haluat tutustua myynti- tai vuokraustoimeksiannon ehtoihin ennen toimeksiannon tekemistä, lataa ehdot tästä (.pdf).

Myyntitoimeksiannon ehdot
Vuokratoimeksiannon ehdot

Kaikki välittää®

Kotilinkin Kaikki välittää® on myyntitapa, jolla kaikki Suomen kiinteistönvälittäjät ovat sinulla töissä – yhdellä välityspalkkiolla. Toimeksiantoasi hoitaa Kotilinkin vastaava välittäjä, joka huolehtii keskitetysti asunnon myynnin kokonaisuudesta, kuten tietojen keruusta, markkinoinnista, raportoinnista ja yhteydenpidosta sekä kohteen esittelystä. Lisäksi kenellä tahansa kiinteistönvälittäjällä mistä tahansa kiinteistönvälitystoimistosta on mahdollisuus välittää kohde, mikäli hänellä on kiinnostunut asiakas. Saat useamman välittäjän ammattitaidon ja verkostot palvelukseesi ja todennäköisesti asunnostasi useampia tarjouksia sekä markkina-arvon mukaisen hinnan. Kotilinkin vastaava välittäjä toimii yhteyshenkilönäsi ja hoitaa kaupanteon kanssasi loppuun saakka, vaikka kauppaan johtanut tarjous tulisikin toisen välittäjän kautta. Kaikki välittää® -myyntitapaan sitoutuvat välittäjät noudattavat Kotilinkin toimintakonseptia. Välitystoiminta hoidetaan Suomen lain ja hyvän välitystavan mukaisesti.

Välityspalkkiot

Kun teet sopimuksen asuntosi myynnistä netissä, muodostuu välityspalkkion hinta myytävän asunnon sijainnin (postinumeron) mukaan. Netissä tehdyn toimeksiannon hinta on aina tavallista välityspalkkiota edullisempi. Perinteisellä myyntitavalla palkkio on 3,7 % kohteen toteutuneesta myyntihinnasta (minimipalkkio 3.500 €). Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Palkkio maksetaan kaupantekotilaisuudessa. Myymättä jääneestä kohteesta ei luonnollisesti peritä välityspalkkiota. Välityspalkkio sisältää kohteessa käynnin, valokuvauksen ja tietojen kirjaamisen (selostusliite) sekä kohteen markkinoinnin, esittelyt sekä kaupantekoon liittyvät toimenpiteet ja asiakirjat (kauppakirja, varainsiirtoveroilmoitus jne.). Asiakirjakuluja perimme huoneistojen osalta isännöitsijän laskutuksen mukaan ja kiinteistöjen osalta maanmittauslaitoksen taksan 150 €. Asunnon vuokrauksen välityspalkkio, kun toimeksianto tehdään netissä, on 600 € (sis. alv 24 %). Perinteisellä tavalla vuokrauksen välityspalkkio on kohteen 1 kk:n vuokran suuruus + alv. 24%.

Myyntihinta

Tehdessäsi asunnon myyntisopimusta netissä voit antaa hinta-arvion asunnostasi. Välittäjän käytyä kohteessa myyntihinnasta voidaan vielä keskustella ja tarkistaa sitä välittäjän tuntemien markkinatilanteen ja muiden tekijöiden mukaan. Halutessasi voit pyytää hinta-arvion myös useammalta välittäjältä, jotka voivat myydä asunnon Kaikki välittää® -toimintatavan ansiosta.

Kohteen markkinointi

Asuntosi saa parhaan näkyvyyden parhaissa kanavissa. Kotilinkin omien valtakunnallisten kanavien lisäksi kohteet ovat esillä Etuovi.com- ja Oikotie.fi -palveluissa sekä oman alueensa johtavissa asuntokaupan medioissa.

Esittelyt

Vastaava välittäjäsi järjestää yleisen ensiesittelyn noin 1-2 viikon kuluessa myynnin aloituksesta sekä yksityisesittelyjä tarpeen mukaan. Kaikki näytöt sovitaan sinulle sopivina ajankohtina.

Kaupanteko

Asunnon ostotarjoukset tehdään kirjallisesti. Vastaava välittäjä esittelee tarjoukset ja hoitaa yhteydenpidon joustavasti ostajien sekä myyjän välillä. Sinulla on oikeus hylätä, hyväksyä tai tehdä vastatarjous. Kun kauppa on saatu sovittua, hoitaa kiinteistönvälittäjä kaikki kauppaan liittyvät toimenpiteet: hankkii lain vaatimat asiakirjat kohteesta, on sovitusti yhteydessä myyjän ja ostajan pankkiin, sopii kaupantekoajan ja laatii kauppakirjat. Helppoa ja vaivatonta asuntokauppaa!

Kaupanteon jälkeen

Kotilinkki säilyttää kaikki asiakirjat viisi vuotta kaupanteosta. Välittäjämme ovat käytössäsi myös kaupanteon jälkeen – joko löysit uuden asuntosi Kotilinkin kohteista?

Kotilinkki Oy

Kotilinkki.fi on oululaisen Kotilinkki Oy:n perustama palvelu. Vuonna 1996 perustettu Kotilinkki Oy tunnettiin aiemmin Oulun seudulla nimellä Asuntolinkki LKV. Kahden vuosikymmenen aikana olemme välittäneet menestyksekkäästi tuhansia kohteita ja haluammekin viedä kiinteistönvälityksen nykyaikaan, yhä paremmin asiakkaiden tarpeita palvelevaksi. Nettitoimeksianto ja Kaikki välittää® -myyntitapa sähköistävät asunnonvälityksen!